CVETAČA

Brassica oleracea var. Botrytis

Cvetača je vrtnina hladnih predelov in navadno ne uspeva dobro v predelih s poletno vročino. Številne sorte so odporne proti mrazu. Med rastjo cvetačo redno zalivamo. Dušikova ali tekoča organska gnojila dodajamo že spomladi. Bele glave obvarujemo pred obarvanjem v sončnem vremenu tako, da jih prekrijemo z obdajajočimi listi. Na voljo so že novejše sorte, ki imajo že po naravi liste upognjene prek bele glave.


BELA


Cvetača - Spacestar F1

SPACESTAR F1 Syngenta

Cvetača Spacestar F1 raste 75-80 dni (v slabših pogoji h je vegetacija lahko daljša). Hibrid močne rasti; ima velike liste tudi brez obilnega gnojenja z dušikom. Notranji listi odlično prekrivajo rožo. Roža je bela, zbita, fine zrnate strukture in izredne kvalitete. Odporen na stresne pogoje v času rasti. Je eden najbolj prodajanih hibridov v naši regiji. Priporočena razdalja sajenja je 65x50 cm (30.700 rastlin/ha).

ZELENA


Cvetača - Veronica

VERONICA F1

Cvetača Veronica je hibrid v tipu Romanesca, zelene brave, rože odporne na spremembo barve, zelo močne rasti. Foc (HR). Raste 90 dni.

RUMENA


Cvetača - Sunset F1

SUNSET F1

Cvetača Sunset F1 ima unikatne oranžne glave. Lahko jo zaužijemo surovo v solati ali kot kuhano prilogo. Sadite jo 65 cm narazen.