JAJČEVCI

Solanum melongena

Zrastejo v majhne, 60-70 cm visoke grmičke, ki se razrastejo do 60 cm široko. Sadež jajčevca je lesketajoče, vijoličaste ali črne barve in kijaste, ovalne ali okrogle oblike. Sadež meri v dolžino približno 30 cm in lahko doseže težo enega kilograma. Meso je svetlo zelene barve in rahlo gobasto. Ko rastlina zraste 60 cm visoko, jo privežemo ob oporo. Redno jih zalivamo. Zrele plodove potrgamo, da spodbudimo nadaljnje zorenje in rast. Ko plodovi izgubijo sijaj, postane meso grenko.


JAJČASTI


Jajčevec - Violeta di Firenze F1

BARBARELLA F1

Jajčevec Barbarella F1 v tipu Violeta Di Firenze je zelo rodnen. Plodovi so gladki, okrogli, s povprečno težo 500 g z majhno čašo, skoraj brez bodic, Plod je bleščeče temno vijolične barve, z belo sledjo/odtenkom pod čašo. Uporaben za sveži trg in industrijo.

Jajčevec - Clara F1

CLARA F1

Jajčevec Clara F1 je srednje zgoden hibrid. Plod in meso sta bele barve, srednje velikosti. Sorta je primerna za pridelavo na prostem in v plastenjakih.

Jajčevec - Galine F1

GALINE F1

Zgodnji hibrid jajčevca. Primeren za odprto in zaprto pridelavo. Temno vijolične barve in ovalne (kaplja) oblike. Zelo produktiven tip jajčevca. Doseže težo 0,5 - 1kg.

Jajčevec - Rondona F1

RONDONA F1

Jajčevec Rondona F1 je zgodnja sorta primerna za tunele in na prosto. Dosežejo 14cm dolžine povprečna teža pa znaša 260-300g.

PODLOGOVATI


Jajčevec - Epic F1

EPIC F1

Zgodnji hibrid, ki dozori v 64 dneh po presajanju, plodovi so dolge ovalne oblike - kaplja, dolžina plodov 21 cm, barva plodov je lepo svetleča, temno vijolična, teža plodov okrog 400 g.

Jajčevec - Rania F1

RANIA F1

Jajčevec Rania F1 je zgodnja sorta srednje bujne rasti. Meso je bele barve. Podolgovati plodovi so beli s prelivajočim roza odtenkom. V dolžino meri 20 cm, premer je 8,5 cm, teža pa 250 g. Hibrid je primeren za tople grede in na prostem.