ZELJE

Brassica oleracea var. Capitata

Zelje je ena najstarejših vrtnin na svetu. Ljudje so ga že od nekdaj cenili predvsem zaradi vitaminov in drugih pozitivnih učinkov. Vsebuje življenjsko pomembne aminokisline, ki jih moramo dnevno imeti v prehrani, saj jih naše telo ne proizvaja samo. V zelju je tudi precej vlaknin, ki ugodno delujejo na prebavo. Zelje bo dobro rastlo tam, kjer je dovolj vlage in ni prevroče. Potrebuje veliko hranil.


BELO


Zelje - Bajonet F1

BAJONET F1

Zelje Bajonet F1 je zgodnja sorta ima okrogle, zelene glave, zbite strukture, dolgo stoji na polju, Foc (HR). Primeren je tudi za predelavo, raste 73 dni.

Zelje - Capture F1

CAPTURE F1

Zelje Capture F1 je srednje zgodnje za neposredno porabo. Doseže težo 1,5 do 2,5 kg. Ima odlično notranjo strukturo, raste 83 dni.

Zelje - Krautman F1

KRAUTMAN F1

Zelje Krautman F1 je srednje pozna sorta. Prenaša tudi gostejši sklop, sveže zelene barve, odlične notranje strukture, raste 100 dni.

RDEČE


Rdeče zelje - Kosaro F1

KOSARO F1

Zelje Kosaro F1 Raste 82 dni po presajanju sadik, Izrazito okrogle, velike glave, odlične strukture, visokega prinosa, Foc (HR).

Rdeče zelje - Rookie F1

ROOKIE F1

Zgodnje zelje Rookie F1, primerno za spomladansko in poletno setev. Odporno na pokanje, primerno za svežo uporabo in za predelavo, izrednega okusa. Čvrste in kompaktne glavice ki dosežejo težo 1-2kg z majhnim strženom. Pobira se ga 70-75 dni po presajanju sadik.

KONIČASTO


Koničasto zelje - Caraflex F1

CARAFLEX F1

Srednje zgodnje koničasto zelje primerno za vzgojo preko celega leta, na Primorskem tudi za prezimovanje. Visoko odporen (HR) na Fusarium oxysporum (Foc). Ima enakomerne in kompaktne glavice. Odporen je na prezgodnje cvetenje. Raste 76 dni po presajanju..